Lajv-butiken i Solna
Hyra medeltidskläder och utrustning
Uppdaterad 2007-04-25

Vill du att gästerna på ditt medeltidsbröllop ska hålla stilen, ska du iväg på ditt första lajv, eller har du insett att du bara inte hinner sy allt du borde? Letar du efter rekvisita till en reklamfilm ett fotoprojekt eller en pjäs? Vill du besöka medeltidskrogen Sjätte Tunnan och verkligen smälta in i miljön?

Alla de plagg vi har till försäljning kan också hyras. Därutöver har vi plagg enbart avsedda för uthyrning och vi hyr även ut vissa av våra privata lajvkläder. Vi kan också hyra ut de flesta varor vi har till försäljning i butiken. Här nedan finns några exempel på

Kontakta oss gärna så hittar vi en lösning som passar dig.

Behöver du en servis till bröllopet eller lajv-värdshuset? Ta en titt under Uthyrning - servis.

Våra hyresvillkor hittar du här.

 

Medeltidspaket - Kjortel/tunika, bälte, coif

Hyra: 150 kr
Storlek: I, II, III (S, M L)

Det enklaste sättet att bli medeltida. I paketet ingår en knälång, långärmad kjortel i linne (finns i tre storlekar), ett långt bälte i läder (onesize) och en coif i linne (finns i tre storlekar).

För enstaka uthyrningar finns det många färger att välja mellan, vid hyra av ett större antal blir det sorterade färger.

Tips: Bäraren kompletterar själv med diskreta, enfärgade byxor och släta läderstövlar eller sandaler.

 

 
Kläder, övriga

Alla de plagg vi har till försäljning kan också hyras till en kostnad av 20% av försäljningspriset. Här finns alla plagg vi fn har inne.

Utöver dessa har vi även en uppsättning naturgrå kjortlar, (ca 30 st) som enbart är avsedda för uthyrning.

 
Ringbrynjor

Vi har för det mesta 2-4 ringbrynjor till försäljning i butiken och därutöver två privata. Samtliga brynjor kan hyras för 300-350 kr beroende på storlek. Var ute i god tid med din bokning, inför större lajv kan brynjor bokas upp månader i förväg.
 
Övrigt

Det mesta som finns till försäljning i butiken kan även hyras, titta på vårt Sortiment eller kom in i butiken. Det vi inte hyr ut är latexvapen, pilbågar och skor. Undantag från denna begränsning kan göras för teatrar, filminspelningar etc där sakerna inte kommer att utsättas för samma slitage som på lajv. Hyreskostnaden ligger generellt på 20% av försäljningspriset.
Allt material (text, grafik och bilder)
är skyddat av lagen om upphovsrätt. Om inget annat anges är allt material
(C) Helena Ängebrink 2008
butiken@svartakatten.com